Lorlu Ekmek Kadayıfı
MALZEMELER
• 1 adet orta boy ekmek kadayıfı
• 1/2 kg Calmio Lor Peyniri
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 1/2 bardak süt
• 1 paket vanilya
• 1 çay kaşığı tarçın
MALZEMELER (ŞERBETİ İÇİN)
• 4 bardak toz şeker
• 5 bardak su
YAPILIŞI
• Şerbet için tencereye şekeri koyun. Suyunu dökün ve karıştırarak şekerin
erimesini sağlayın. Kaynatıp koyulaşınca kenara alın ve ılınmaya bırakın.
• Karıştırma kabınızda Calmio Lor Peynirini, toz şekeri, sütü, tarçın ve
vanilyayı çırpıcı yardımıyla karıştırın.
• Ocakta pişirebileceğiniz bir tepsiye ekmek kadayıfının tek katını
yerleştirin.
• Ilık haldeki şerbetin bir kısmıyla ıslatın.
• Calmio Lor Peyniri karışımı kabınızdaki şerbetli ekmek kadayıfının
üzerine yayın.
• Üzerini diğer ekmek kadayıfı katı ile kapatın ve kalan şerbeti üzerine
gezdirin.
• Ocağa alın ve kısık ateşte şerbetini çekene dek pişirin.
• Oda sıcaklığına geldikten sonra dilimleyerek servis edin.
• Afiyet olsun.