Niğde Cevizli Erişte Tarifi
MALZEMELER
• 3 su bardağı evde kesilmiş makarnalık erişte
• 3 kaşık Calmio Köy Tipi Tere Yağı
• 1 bardak ufalanmış Calmio Tam Yağlı Beyaz
Peynir
• 1 bardak ceviz içi
• 8 bardak su
• Maydanoz
• Tuz
YAPILIŞI
• Büyükçe bir tencerede su iyice kaynatılır. Tuz atılır.
• Erişteler bu kaynayan suya salınır. Erişteler yumuşadığında süzgece
çıkarılır.
• Soğuk sudan geçirilir.
• Süzülen erişteler tencerede eritilen Calmio Köy Tipi Tere Yağı ile
harmanlanır.
• Sığ bir tepsiye alınarak kaşıkla düzeltilerek yerleştirilir.
• Üstüne önce ufalanmış Calmio Tam Yağlı Beyaz Peynir, sonra da iri
dövülmüş bol ceviz serilir.
• Maydanozla süslenerek servise hazırlanır.
• Afiyet olsun.