Niğde Üzüm Boranası Tarifi
MALZEMELER
• 250 g kuşbaşı kuzu incik eti
• 1/2 su bardağı siyah kuru üzüm
• 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
• 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
• 1 yemek kaşığı Calmio Köy Tipi Tere Yağı
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay bardağı su
• Biberiye
• Karabiber
• Tuz
YAPILIŞI
• Bir tencereye kuzu incik etini koyarak, tencerenin kapağı kapatılarak orta
ateşte, etler suyunu çekilene kadar, arada bir karıştırarak pişirilir.
• Etler suyunu çekince Calmio Köy Tipi Tere Yağı ve zeytinyağını eklenerek
hafifçe kavrulduktan sonra,
• Haşlanmış nohut ekleyerek karıştırılır.
• Önceden ısıtılmış su, etlerin ve nohudun üstünü örtecek seviyede ilave
edilerek, tuz ve karabiber atılır ve Tencere kaynamaya bırakılır,
• Kaynadıktan sonra üzerine yarım bardak kuru üzüm eklenerek karıştırılır.
• 2 yemek kaşığı üzüm pekmezini ekleyerek, tencerenin kapağı kapatılır.
• Üzümler pişene kadar kısık ateşte pişirilir, üzümler piştikten sonra servis
yapılır.
• Afiyet olsun.