Niğde Kuymak Tarifi
MALZEMELER
• 1 su bardağı un
• 3 su bardağı su
• 5 yemek kaşığı Calmio Köy Tipi Tere Yağı
• 1 su bardağı pekmez veya şeker (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
• 3 yemek kaşığı Calmio Köy Tipi Tere Yağını bir tavaya konularak eritilir
• Eridikten sonra un eklenerek, pembeleşinceye kadar hafif ateşte kavrulur
• Sonra su eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılır ve ateşten alınır
• Kalan Calmio Köy Tipi Tere Yağı bir tavada iyice kızdırılır,
• Kuymağın üzerinde gezdirilir. Sıcak, sıcak servis yapılır.
• Afiyet Olsun (İsteğe bağlı olarak şeker veya pekmez ilave edilebilir