
Niğde Kaymak Tatlısı Tarifi
MALZEMELER (HAMURU İÇİN)
• Calmio Kaymak 200g
• 1 Su bardağı sıvı yağ
• 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
• 4 Su bardağı elenmiş un
MALZEMELER (ŞERBETİ İÇİN)
2 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı su
YAPILIŞI
• Bir tencereye alınan 2 su bardağı toz şekere, 3 su bardağı su eklenir ve
karıştırarak kaynatılır.
• 2 – 3 damla limon sıkılan şerbet, soğumaya bırakılır.
• Hamurunu hazırlamak için; uygun bir yoğurma kabına alınan Calmio
Kaymak 200g, 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozuna, 4 su
bardağı un yavaş yavaş eklenerek hamur iyice yoğurulur.
• Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alan hamur, hazır hale gelmiştir.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve elde yuvarlayıp şekil
vererek, yağlanmış fırın tepsisine dizilerek yerleştirilir.
• Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerileri pembeleşene kadar
pişirilir.
• Fırından alındıktan sonra ilk sıcağı geçen hamurların üzerine, soğuyan
şerbet dökülerek aktarılır.
• Şerbetini çekmesi beklenen tatlının üzerini, arzunuza göre Hindistan
cevizi ya da toz Antep fırstığı gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.
• Afiyet olsun.